dimarts, 12 d’octubre del 2010

Què és el zamak?

Segurament haureu llegit moltes vegades, en aquest mateix bloc o a qualsevol altre, o sentit xerrar a qui sigui, sobre el zamak. Però, sabeu què és el zamak?


El zamak és una aleació creada per la New Jersey Zinc Company al voltant de 1920. El seu nom és l'acrònim en alemany dels materials que el composen: Zink (zinc), Aluminium (alumini), Magnesium (magnesi) y Kupfer (coure).

És un material relativament barat per a usos industrials, ja que simplifica els processos productius, però no tant per a usos més minoritaris, com ara la bijuteria. El zamak es pot cromar i pintar, i el principal desavantatge que té és que l'exposició a altes temperatures juntament amb l'humitat el corrouen (agafa un aspecte intercristalí, similar a l'arena).



El zamak s'usa molt en el sector del ferratge, sobretot a causa del progressiu encariment de materials més habituals com el llautó.

També s'utilitza molt en el sector de l'automoció, sobretot en forma de peces de seguretat, cascases o bieles, entre d'altres. Les peces fabricades en zamak s'usen en components d'automòbils, construcció, electricitat, telefonia, juguetes, articles esportius, decoració i textil.



Darrerament s'ha posat de moda com a part de productes de bijuteria. Tot i no tenir el mateix aspecte que l'acer, té molts resistència i no s'embruta tant com plata. És molt habitual veure-ho forma part de polseres o collars de cuiro. Només s'aprecia una pèrdua de brillantor i de resistència a l'impacte amb el pas del temps, a temperatura ambient i, sobretot, en ambient humits.

dijous, 7 d’octubre del 2010

Collar curt unisex de cuiro negre

Aquí vos duc un collar curt que tant pot ser per home com per dona. Està fet de cuiro negre de 5mm (aproximadament) de gruix, acabat amb un tancador de zamak en forma de garfi. Duu penjada una peça de zamak estil tribal en color plata. El cuiro és disponible en altres colors (segons disponibilitat a la botiga): fucsia, verd clar (i encès), vermell, lila i marró.

dilluns, 4 d’octubre del 2010

Espectaculars 'mascotes' de pasta polimèrica, per Maite Mora

La nostra companya artesana, na Maite Mora, ha fet aquests impressionants animalons amb pastes polimèriques, més conegudes com a 'fimo', que és la marca més popular d'aquestes pastes, però no l'única.

A na Maite no se li escapa ni un sol detall. La perfecció d'aquest 'dragonet robotitzat' mareja. Això duu una feinada de la qual molt pocs en són conscients.Vos heu fixat que té dents?


El meu preferit és el lila, però aquest en tonalitats daurades tampoc no té cap desperdici.


Alguns fins i tot duen antenes incorporades. Fixeu-vos quina cura fa na Maite de les textures.


El darrer que vos vull mostrar ja no és una animal de companyia (Maite, ja els has posat noms?), sinó un punt de llibre. Amb un d'aquests segur que teniu més llegiguera, o no? 


PD: na Maite, a més de bon gust amb l'artesania, també té bon gust amb la lectura. ;)

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Anell 'Anèmona'

Anell fet amb prop de 25 bolles de diferents colors i grandàries. En aquest casm fet amb bolles llises de vidre color blau i blanc i amb facetades de vidre txec de bohèmia de 6mm en dues tonalitats de verd i color lila. La base de l'anell és en color plata i és extensible (es pot fer més petit o més gran).


L'anell es pot fer amb més o manco bolles, segons gust, i la disposició dels colors és sempre aleatòria.


L'anell es pot fer a gust. Es poden triar els colors. el nombre de bolles i el tipus de vidre que se li posa. Aquest model, estàndard, amb predomini del color blau i bolles de vidre llises costa 5 €. Disponible a aquest preu també amb la base de bolles de vidre de color morat i transparent. Per a models amb bases d'altres colors o d'altres tipus de vidre, consultar preu.

5 €

divendres, 1 d’octubre del 2010

Polsera per a homes

Polsera de cuiro negra de 6mm, doble, amb tancador de zamak de ganxo.


Consultar disponibilitat en altres colors. Tambér per a dona.


8 €

Arracades de ceràmica i vidre

Arracades fetes amb una bolla ceràmica amb motius de flors i fulles, combinada amb una facetada de 6mm color verd mate adalt i abaix. Les fornitures són de color or vell.


Un altre conjunt d'arracades fetes amb bolles de ceràmica, aquest cop amb motius orientals de color os i blau, amb dues bolles facetades de 8mm de vidre txec de bohèmia color turquesa clar, mate. Les fornitures també són de color or vell.


4,5 €